John William Waterhouse - artistul lunii Iulie 2018

12.07.2018

Estimated reading time: 2 minutes, 17 seconds. Contains 459 words

John William Waterhouse, n. 6 aprilie 1849, Roma, Statele Papale - d. 10 februarie 1917, Londra, Anglia, Regatul Unit, a fost un pictor englez prerafaelit, care s-a făcut cunoscut datorită lucrărilor sale fie pline de tensiune și pasiune, fie de melancolie și nostalgie; lucrări care se axează pe conturarea cât mai realistă, dar pe un fond romantic, a unor personaje feminine din mitologia greacă și romană, din legendele Regelui Arthur și din literatură.

Cu toate că Waterhouse a fost unul dintre membrii Frăției Pre-rafaelite, acesta nu s-a dezis de la a adăuga o tentă de impresionism operelor sale, de la a jongla între tonurile de lapis-lazuli și gri, reușind să creeze astfel ceea ce unii au numit prerafaelismul modern.

Așadar, apelând la teme stilistice din două curente, anume prerafaelismul și impresionismul- după cum am menționat anterior, pictorul englez a reușit să devină membru al Academiei Regale de Artă, în anul 1871; urmând ca în anul 1975 să predea la St. John's Wood Art School.

Și, cu siguranță, mulți dintre dumneavoastră v-ați mai întâlnit până acum cu o parte din picturile sale celebre, cum ar fi "The Lady of Shalott", "Ophelia", "Undine", "Hylias și Nimfele", "Sirena" ș.a.m.d, picturi ce au fost vândute și cu impresionanta sumă de £6.6millioane bucata, ca de pildă tabloul "Saint Cecilia" care a fost cumpărat de către Andrew Lloyd Webber Art Foundation, în anul 2000.

Iar acum, vă las să vă delectați cu aceste delicii artistice, recomandându-vă, ca de fiecare dată, să vizualizați galeria de pe laptop! 😊

Referințe: în josul paginii ↓ Update: 3.08.2018


Referințe:

artsy.net

artble.com

athenaeum.org

biography.com

tate.org

Datorită faptului că toate picturile din galeriile pre-rafaelite sunt la rezoluții foarte mari (cele mai mari de până acum), de data aceasta nu pot încărca imaginile și pe Pinterest. Cu alte cuvinte, nu putem descărca o galerie completă ca și în celelalte cazuri! (ca de pildă, aici)

Și că tot veni vorba de MB, ca să vă puteți face o mică părere, acest fișier are 23,3 MB.