John William Waterhouse - artistul lunii Iulie 2018

12.07.2018

Estimated reading time: 2 minutes, 17 seconds. Contains 459 words

John William Waterhouse, n. 6 aprilie 1849, Roma, Statele Papale - d. 10 februarie 1917, Londra, Anglia, Regatul Unit, a fost un pictor englez prerafaelit, care s-a făcut cunoscut datorită lucrărilor sale fie pline de tensiune și pasiune, fie de melancolie și nostalgie, lucrări care se axează pe conturarea cât mai realistă, dar pe un fond romantic, a unor personaje feminine din mitologia greacă și romană, precum cele din legendele Regelui Arthur și din Literatură.
 

Cu toate că, Waterhouse a fost unul dintre membrii Frăției Pre-rafaelite, acesta nu s-a dezis de la a adăuga o tentă de impresionism operelor sale, dar și de la a jongla între tonurile de lapis-lazuli și gri, reușind astfel să creeze ceea ce unii au numit prerafaelismul modern.


Așadar, apelând la teme stilistice din două curente, anume prerafaelismul și impresionismul, după cum am menționat anterior, pictorul englez a reușit să devină membru al Academiei Regale de Artă în anul 1871, urmând ca în anul 1975 să predea la St. John's Wood Art School.


Și, cu siguranță, mulți dintre dumneavoastră v-ați mai întâlnit până acum cu o parte din picturile sale celebre, cum ar fi "The Lady of Shalott", "Ophelia", "Undine", "Hylias și Nimfele", "Sirena" ș.a.m.d., picturi care au fost vândute și cu impresionanta sumă de £6.6millioane bucata (...) ca de pildă, tabloul "Saint Cecilia", tablou cumpărat de Andrew Lloyd Webber Art Foundation în anul 2000.


Iar acum, vă las să vă delectați cu aceste delicii artistice, recomandându-vă ca de fiecare dată să vizualizați galeria de pe laptop! 😊


Referințe: în josul paginii ↓ Update: 29.08.2020
Referințe: 

artsy.net

artble.com

athenaeum.org

biography.com

tate.org