Asigurarea calității și transparenței prin peer-review la revista Artesane Studio

ANUNȚ IMPORTANT

Transparență și încredere:

La Artesane Studio, ne angajăm să oferim cititorilor noștri conținut de cea mai înaltă calitate. De aceea, dorim să anunțăm că toate studiile publicate în revista noastră sunt supuse unui proces riguros de peer-review.


1. Ce este peer-review-ul?

Peer-review-ul este un proces independent în care experți din domeniul respectiv evaluează un manuscris pentru a se asigura că este precis, original și relevant pentru domeniul respectiv. Acest proces contribuie la menținerea standardelor academice și la asigurarea calității informațiilor publicate.


2. De ce este important peer-review-ul?

  Asigură calitatea cercetării: Asigurând calitatea cercetării, procesul de peer-review se manifestă ca un instrument esențial, dar nu absolut, în identificarea și remedierea eventualelor inexactități sau insuficiențe din conținutul manuscriselor.

  Promovează obiectivitatea: Prin intermediul acestui proces, se asigură că evaluarea manu­scrise­lor se desfășoară în mod imparțial și echidistant, contribuind astfel la consolidarea integrității cercetării.

  Crește credibilitatea cercetării: Consolidând prestigiul și valoarea cercetării, publicarea într-o revistă ce adoptă metoda peer-review reprezintă un indiciu al eticii și calității studiului.

  Promovează transparența: Încurajând transparența și accesibilitatea, peer-review-ul oferă cititorilor posibilitatea de a evalua riguros modul în care a fost realizată fiecare investigație științifică.


3. Ce înseamnă acest lucru pentru cititorii noștri?

Atunci când vă dedicați lecturii unui studiu publicat în cadrul revistei Artesane Studio, vă este garantat faptul că acesta a fost supus unei atente evaluări din partea specialiștilor din domeniul respectiv. Această procedură conferă certitudinea calității și credibilității cercetării oferite în publicație.


4. Cum decurge procesul nostru de peer-review?

La Artesane Studio, adoptăm un proces de evaluare prin peer-review invitațional, unde experții sunt aleși cu meticulozitate de către redactorul-șef în funcție de competențele lor specifice în domeniu. Identitatea acestora este păstrată confidențial, astfel încât să li se asigure independența și imparțialitatea. De obicei, pentru fiecare manuscris sunt desemnați între 2 și 3 recenzenți.


5. De ce am decis să facem acest anunț?

Deși am presupus că auditoriul nostru este familiarizat cu procedura de peer-review a articolelor publicate în cadrul revistei, ne dorim să cultivăm un nivel superior de transparență referitor la standardele noastre de evaluare și să asigurăm publicul că se poate baza pe autenticitatea și rigurozitatea procesului nostru editorial.


Vă mulțumim că citiți Artesane Studio!

Pentru a obține informații suplimentare referitoare la publicația noastră, vă invităm să consultați platforma online accesibilă la adresa www.nicollhellen.com/about, unde aveți posibilitatea să explorați conținutul fie în limba română, fie în limba engleză.Nicoll-Hellen
Director și Editor-șef Artesane Studio

Cele mai noi publicații

Fiți mereu la curent cu noutățile!

Privind în adâncul sufletului lumii,
Un mănunchi împletit de amintiri apofatice
Veghează cu o tăcere solemnă călătoria noastră,
Asemenea unor santinele așezate sub cerul fulgerător,
Devenind simboluri ale nemărginitului.