The Power Of Gratitude

30.08.2019

Puterea Recunoștinței

Dragilor, după cum bine știți, în articolele anterioare am discutat despre Dumnezeu, mai precis despre Creație, Creator și Co-Creatori, și despre lumea în care trăim, toate aceste subiecte pe care noi le-am dezbătut aici constituind în fapt baza fructificării unei vieți cât mai productive, mai constructive; mai pline de sens și de înțeles.


Altfel spus, cu cât suntem mai conștienți și prezenți, devenind conștienți de prezența și de rolul nostru ca indivizi în această dimensiune existențială, în această comuniune, cu atât mai mult putem înțelege viața și ritmul ei de desfășurare și, implicit, putem învăța cum să devenim mai stăpâni pe noi, pe anumite atitudini și reacții pe care le avem vis-a-vis de o situație dată, cât și asupra drumului nostru pe care dorim și simțim să îl parcurgem într-o anumită etapă a evoluției noastre. 


Cunoscând și înțelegând cum funcționează acest univers ne putem maturiza deci nu doar la nivel spiritual, intelectual și emoțional, ci și la nivel profesional, dacă suntem dispuși să realizăm acest lucru, îmbinând toate acele informații care au venit spre noi pe parcursul pregătirii noastre în această nouă călătorie ori pe care le-am căutat în mod intenționat-direct. La ce mă refer, totuși, vă veți întreba?!


Ei bine, după cum ați observat zilnic suntem bombardați cu mesaje referitoare la abundență: însă, ce înseamnă de fapt abundența, care este legătura ei cu universul, cu știința și religia, și unde și cum anume putem găsi această abundență? Adevărul pe care îl văd și îl trăiesc, în mod personal, este că nu există vreo cheie mistică de deschidere a acestui canal de comunicare cu divinitatea, de expansiune a universului nostru interior, ci pe cât de complex și dificil pare a manifesta această stare de plenitudine în viețile noastre, pe atât este de ușor de înțeles.

Cu toate acestea, mare parte dintre noi cred că suntem mult prea limitați încât nu putem visa la prosperitate ori chiar să o atingem, pentru că acesta ar fi destinată doar anumitor indivizi, unor oameni de viță nobilă de pildă ori pentru aceia care se vând acestor așa-numit privilegiați ai sorții; iar de cealaltă parte îi avem pe cei care consideră că, cu ajutorul legii atracției putem proiecta în planul concret ceea ce ne dorim, fără însă a fi proactivi în acest sens, ci doar prin meditație, vizualizare, putem să devenim în mod miraculos bogați.


Nimic mai departe de lumină: abundența începe de fapt în noi, deoarece abundența înseamnă Iubire Pură și Necondiționată în orice formă și aspect poate exista, astfel încât acest concept nu are legătură doar cu posesiunile materiale sau câștigurile financiare ori statutul unei persoane. Când suntem aliniați cu cea mai înaltă vibrație, bineînțeles că, putem să avem parte de tot ceea ce ne este util, pentru o perioadă lungă chiar, atât timp cât ne lăsăm purtați în mâna Domnului, sub harul și protecția Sa; dar nu doar atât! 


Lucrând constant la emanciparea virtuțile noastre, a capacităților noastre oferite de Creatorul nostru, la cultivarea recunoștinței, la concretizarea obiectivele pe care le avem, în mod consecvent, realizăm ceea ce unii numesc prosperitatea. Și în acest punct se face confuzia: prosperitatea, dragii mei, este legată de finanțe, de bunuri și achiziții materiale, iar abundența este un întreg, ea cuprinzând prosperitatea. Astfel, devenim co-creatori ai acestui acest univers uimitor plin de splendoare și candoare; de manifestare în trei planuri active: fizic, energetic, emoțional/ trecut, prezent, viitor.


Drept urmare, pentru a putea debloca abundența, dacă ne putem exprima astfel, în primul rând ar trebui să acceptăm faptul că, acest concept este profund înrădăcinat în percepțiile noastre despre viață și existență, iar din momentul în care ne hotărâm să schimbăm aceste programe, insuflate-transmise din generație în generație, vom observa că acest sentiment deosebit de frumos a fost prezent dintotdeauna în noi. Altfel spus, abundența este și atunci când te poți bucura de răsăritul soarelui, privit prin ochii inimii tale vii, dar și când ai mâinile și picioarele imaculate, fine, ca ale unei zâne.


Abundența este și atunci când ai un acoperiș deasupra capului, dar și atunci când ai citit o nouă carte superbă în acel cămin cald-primitor al tău. Abundența este și atunci când poți să privești cerul fermecat înstelat, dar și atunci când la finele zilei ai zâmbit deoarece, după toată acea osteneală de parcursul zilei de lucru, ai reușit să strângi banii necesari pentru casa ta, pentru facultate, pentru copiii, pentru familie, și pentru orice alte intenții nobile ai avea cu ei. Abundența este și atunci când te poți bucura de înțelepciunea ta, dar și când poți oferi această înțelepciune celor care au nevoie de tine, de ea.


Deci, ne putem sprijini în mod sigur pe darurile universului atâta timp cât vom continua nu doar să credem, nu doar să fim recunoscători, dar și să lucrăm, cu dragoste, în mod constant la dezvoltarea noastră, la dezvoltarea talentelor pe care le avem, ori la avansarea în job-ul pe care îl deținem sau la elaborarea planului nostru de business. 


Practic, este important să înțelegem că, cu cât vom continua să fim mai creativi și să ne angajăm cu această creativitate în îndeplinirea sarcinilor din programul nostru zilnic, cu atât mai mult vom fi răsplătiți cu noi și noi momente de bucurie.  Muncind la harismele noastre ne exprimăm de fapt re-cunoștința, adică oferim recunoașterea Bunului Dumnezeu pentru tot ceea ce există, față de tot ceea ce suntem=abundența și avem=prosperitatea, și astfel legea acestui mecanism de manifestare a voinței lui Dumnezeu va funcționa întotdeauna în favoarea noastră. 


Iar Biblia, acest Testament al Iubirii lui Dumnezeu, ne vine în ajutor, în clarificarea celor mai sus descrise, cu următoarele versete: Coloseni 3:23 "Orice aţi face, lucraţi din toată inima, ca pentru Domnul şi nu ca pentru oameni." Pilde 10:5 "Cel ce adună în timpul verii este un om prevăzător, iar cel care doarme în vremea secerişului este de ocară" . Pilde 12:11 "Cel ce munceşte ogorul său se satură de pâine, iar cel ce umblă după deşertăciuni este om lipsit de minte."


Pentru cei care nu reușit, din oricare motive ar fi, să citească și celelalte gânduri din acest blog secund, vă invit să explorați, în mod direct, pagina dând click aici. Re - Cunoștință! (Conștiință). Articolul se poate găsi și pe contul personal de Facebook, mai exact: aici.