The Power Of Gratitude

30.08.2019

Puterea Recunoștinței

După cum bine știți în articolele anterioare, articole premergătoare acestei serii noi din cel de al doilea blog deschis pe acest site, am discutat despre Dumnezeu, despre Creație, Creator și Co-Creatori, și despre lumea în care trăim, într-o manieră spirituală, creștină pot spune, deoarece toate aceste lucruri constituie de fapt și de drept baza fructificării unei vieți cât mai productive, mai constructive, mai pline de sens și de înțeles.

Altfel spus, cu cât suntem mai conștienți și prezenți, devenind conștienți de prezența și de rolul nostru ca indivizi în această dimensiune existențială, în această comuniune, cu atât mai mult putem înțelege viața și ritmul ei de desfășurare și, implicit, putem învăța cum să devenim mai stăpâni pe noi, pe anumite atitudini și reacții pe care le avem vis-a-vis de o anumită situație, cât și asupra drumului nostru pe care dorim și simțim să îl parcurgem într-o anumită etapă a evoluției noastre.

Deci, conștientizând, cunoscând și înțelegând, cum funcționează acest univers, ne putem maturiza nu doar la nivel spiritual, intelectual și emoțional, ci și la nivel profesional, dacă suntem dispuși să realizăm acest lucru; îmbinând toate acele informații care au venit spre noi, pe parcursul pregătirii noastre în această nouă călătorie, ori pe care le-am căutat în mod intenționat-direct. La ce mă refer, totuși, vă veți întreba?!


Ei bine, după cum ați observat zilnic suntem bombardați cu mesaje referioare la abundență: însă, ce înseamnă de fapt abundența, care este legătura ei cu universul, cu știința și religia, și unde și cum anume putem găsi această abundență? Adevărul pe care îl văd și îl trăiesc, în mod personal, este că nu există vreo cheie mistică de deschidere a acestui canal de comunicare cu divinitatea, de expandare a universului nostru interior, ci pe cât de complex și dificil pare a manifesta această stare de plenitudine în viețile noastre, pe atât este de ușor de înțeles.

Cu toate acestea, există într-adevăr această poartă a epocii întunecate, reală încă din antichitate, ce ne desparte în două, purtându-ne adesea printre miile de labirinte ale imaginației noastre ori ale altei persoane; o parte dintre noi încă crezând că suntem mult prea limitați, din orice perspectivă am privi lucrurile, încât nu putem visa la prosperitate, darămite să o atingem, pentru că acesta ar fi destinată doar anumitor indivizi, oameni de viță nobilă de pildă, ori pentru aceia care se vind acestor așa-numit privilegiați ai sorții, iar de cealaltă parte, o parte mai citită să zicem, îi avem pe cei care consideră că, cu ajutorul legii atracției putem proiecta în planul concret-material ceea ce ne dorim fără a fi însă proactivi în acest sens, ci doar prin meditație, vizualizare, eventual chemarea ghizilor spirituali, putem să devenim în mod miraculos bogați.


Nimic mai departe de lumină: abundența începe de fapt în noi, deoarece abundența înseamnă Iubire Pură și Necondiționată în orice formă și aspect poate exista, astfel încât acest concept nu are legătură doar cu posesiunile materiale sau câștigurile financiare ori statut. Când suntem aliniați cu cea mai înaltă vibrație, bineînțeles că, putem să avem parte de tot ceea ce ne este util-necesar, pentru o perioadă lungă chiar, atât timp cât ne lăsăm purtați în mâna Domnului, sub harul și protecția Sa, dar nu doar atât! 


Lucrând constant la emanciparea virtuțile noastre, a capacităților noastre oferite de Creatorul nostru, la cultivarea recunoștinței, la concretizarea obiectivele pe care le avem, în mod consecvent, realizăm ceea ce unii numesc prosperitatea- și în acest punct se face confuzia: prosperitatea este legată de finanțe, de bunuri și achiziții materiale, iar abundența este un întreg, ea cuprinzând prosperitatea. Astfel, devenim co-creatori ai acestui acest univers uimitor plin de splendoare și candoare, de manifestare în trei planuri active: fizic, energetic, emoțional/ trecut, prezent, viitor.


Drept urmare, pentru a putea debloca abundența, dacă ne putem exprima astfel, în primul rând ar trebui să începem să acceptăm faptul că, acest concept este profund înrădăcinat în percepțiile noastre despre viață și existență, iar din momentul în care ne hotărâm să schimbăm aceste programe să le spunem, insuflate-transmise din generație în generație, vom observa că acest sentiment deosebit de frumos a fost prezent dintotdeauna în noi.


Altfel spus, abundența este și atunci când te poți bucura de răsăritul soarelui privit prin ochii inimii tale vii, dar și când ai mâinile și picioarele imaculate, fine, ca ale unei zâne; abundența este și atunci când ai un acoperiș deasupra capului dar și atunci când ai citit o nouă carte superbă, în acel cămin cald- primitor al tău. Abundența este și atunci când poți să privești cerul fermecat înstelat dar și atunci când la finele zilei ai zâmbit fiindcă, după toată acea muncă depusă, ai reușit să strângi banii pentru casa ta, pentru facultate, pentru copiii, pentru familie, și pentru orice alte intenții nobile ai avea cu ei. Abundența este și atunci când te poți bucura de înțelepciunea ta, dar și când poți oferi această înțelepciune celor care au nevoie de ea.


Deci, ne putem sprijini în mod sigur pe darurile universului atâta timp cât vom continua nu doar să credem, ci să fim și recunoscători dar și să lucrăm, cu dragoste, în mod constant la dezvoltarea noastră, a talentelor pe care le avem, ori la avansarea în job-ul pe care îl deținem, sau la elaborarea planului nostru de business.


Practic, este important să înțelegem că, cu cât vom continua să fim mai creativi și să ne angajăm cu această creativitate în îndeplinirea sarcinilor din programul nostru zilnic, cu atât mai mult vom fi răsplătiți cu noi și noi momente de bucurie. Muncind la harismele noastre ne exprimăm de fapt re-cunoștința, adică oferim recunoașterea Bunului Dumnezeu pentru tot ceea ce există, față de tot ceea ce suntem- abundența și avem-prosperitatea, și astfel legea acestui mecanism de manifestare a voinței lui Dumnezeu va funcționa întotdeauna în favoarea noastră.


Cu alte cuvinte, nu vor mai exista așa numitele blocaje în crearea vieții pe care dorim să o avem, pentru că am început să trăim în mod conștient, conștiincios, cumpătat, responsabil și disciplinat, din momentul în care ne-am oprit a ne mai lăsa purtați pe valurile Dunării, crezând că doar cu meditație de 40 de minute pe zi, în locul unei rugăciuni sincere și apoi a începerii lucrului efectiv la realizarea țelurilor noastre, vom fi fericiți, prosperi, abundenți.


Iar Biblia, acest Testament al Iubirii lui Dumnezeu, ne vine în ajutor, în clarificarea celor mai sus descrise, cu următoarele versete: Coloseni 3:23 "Orice aţi face, lucraţi din toată inima, ca pentru Domnul şi nu ca pentru oameni." Pilde 10:5 "Cel ce adună în timpul verii este un om prevăzător, iar cel care doarme în vremea secerişului este de ocară" . Pilde 12:11 "Cel ce munceşte ogorul său se satură de pâine, iar cel ce umblă după deşertăciuni este om lipsit de minte."


Pentru cei care nu reușit, din oricare motive ar fi, să citească și celelalte gânduri din acest blog secund, vă invit să explorați, în mod direct, pagina dând click aici. Re - Cunoștință! (Conștiință)