The Gift of Prayer

02.02.2020

Ura seamãnã urã, dezbinare şi confuzie, adicã este aducãtoare de iluzie. Dragostea, pe de altã parte, poartã cu ea liniştea, pacea, smerenia, înţelepciunea, prosperitatea, abundența şi toatã frumuseţea- mai pe scurt, fericirea!  Iubirea este aşadar răspunsul la orice dilemă, oribilă manifestare, tristețe, regret, îngrijorare, pe care o avem noi; fiecare dintre noi. Sunt unii care nu au putut gusta, încă, din pomul acesta universal, ancestral, al iubirii(...) dintr-o neputință, din lașitate sau din pură naivitate.

Unii au avut copilării nefericite, alții au avut adolescențele umbrite de patimi și de griji cât reale, cât închipuite. Dar, oricum ar fi, toți aceștia sunt și ei oameni: ca tine, ca mine, precum noi.  Unii, adâncindu-se în lumea aceasta plină de umbre, de frustrări și de frici, încep a se asemăna îngerilor căzuți, unor entități rătăcite, singure, disperate după un strop de iubire; forme de existență cumplit-mâhnite.
Să ne rugăm așadar pentru sufletele acestor oameni poate mai apatici ei, poate mai morocănoși, poate mai clevetitori, poate mai indeciși, fiindcă ei sunt de fapt bolnavi după un gram de iubire, dar incapabili a o vedea undeva, câtuși de puțin, la ora aceasta.


Eu una văd iubirea chiar și în frigul de acum, de pildă(...) în ninsoarea aceasta ce a cuprins România, într-un început frumos de Februarie. E un lucru bun, e un frig plăcut care te invită la meditație, la introspecție, care te invită la contemplație- în liniște. Și astfel frigul nu mai e groaznic, dureros și rece, ci el doar face parte din mine, din tine, din natură, din natura umană și din existență. Fie că rămâi în casă, fie că te lași învăluit de mirosul acesta al zăpezii, fie că te afli la lumina lumânării sau pășești poate mai agale dar frumos pe un nou drum, iubirea se vede din orice unghi am privi: e necesar doar să avem curajul a o admira și a ne bucura de ea. 

Căci din toate câte au fost și vor mai fi, tot ce rămâne e iubirea. Iubirea... ce cuvântul frumos; cât de suav, fin, blând, puternic, și melodios! Într-o societate bolnavă după iubire, în care unii-alţii au uitat parfumul ei, fie a-l oferi fie a-l primi, haideţi să ne înclinăm, măcar pentru o clipă, inimile în faţa iubirii; iar cei mai curajoși dintre noi să ne lăsam a fi modelaţi de ea, să ne lăsăm mângâiaţi, de cea mai scumpă și pură minune a acestui magnific univers. Noapte Bună! 🤗🤗🤗


Articolul se poate găsi și pe contul personal de Facebook, mai exact: aici  și aici