The Consciousness Collective

10.09.2019

Recapitulare. Creația. Partea II-a. Aritmetica Universului. A fi recunoscător sau a trăi în ignoranță? Deși la originea lor toate sufletele sunt frumoase, unele persoane aleg să lase ca fricile să le domine, să le controleze; 


frici precum cea de a nu fi acceptat de un anumit grup social sau altul, cea de a nu se încadra în ceea ce ar reprezenta standardele sociale, sau cea de a fi judecat de membri unei comunități. O parte dintre aceștia, dintre cei care se lasă controlați de frici, cad pradă anxietății, a inhibării, a devalorizării propriei persoane, iar alții aleg să mascheze aceste frici sub un orgoliu, îndeplinind astfel condițiile necesare de validare în cadrul unei anumite grupări sau alteia.


Aceștia ajung să fie acei oameni despre care ne vorbesc marii filozofi, acei oameni ignoranți. Ignoranța fiind cea care a ucis lumea, cea care a destrămat țări, cea care a îngropat istorii în nisipuri mișcătoare și în mări. Ignoranța fiind cea care transformă atât pe cel anxios cât și pe cel arogant într-o ființă nerecunoscătoare, o persoană care vede mai întâi de toate lipsurile, nicidecum binecuvântările din viața sa, observând doar bucuriile celorlalți; atunci poposește în interiorul omului invidia- invidia fiind boala tuturor timpurilor. 


Astfel, omul vanitos cât și cel anxios nu înțelege că acest comportament al său îi întunecă mintea și îi îmbolnăvește inima, nicidecum nu îi aduce siguranța zilei de mâine, ori pacea și liniștea sufletească; el nu înțelege că oricât de mult ar alerga după fericire pe atât de mult este și va rămâne nefericit-neîmplinit. Tocmai din această cauză, cândva am spus că: pe acest pământ există unii vii care's morți și unii morți care par vii.


De aceea este important să cultivăm recunoștința, adică re-cunoașterea divinul din viața noastră, pentru a nu mai cădea în brațele acediei sau a mândriei, a deznădejdii, fiindcă recunoștința este cea care ne luminează mintea, este cea care ne înnobilează inima, este cea care ne smerește și ne înțelepțește. Iar dacă ar fi să enumăr chiar acum câteva motive pentru care să fim recunoscători, aș spune: exiști, existăm, însăși existența. Mulțumim, așadar, Doamne pentru toate acestea! 🙏❤❤❤


Extras din Metamorphosis -  Rezumat din articolele precedente

Articolul se poate găsi și pe contul personal de Facebook, mai exact: aici