Humans-The Conscious Beings

30.09.2019

De ce Iubirea este Totul? De ce Iubirea este Combustibilul Creației, este Izvor Nesecat și Forța Supremă, în același timp?!


La începutul acestei mini-serii de articole, de toamnă timpurie, spusesem că îmi doresc ca oamenii să conștientizeze aplicabilitatea filozofiei în cotidianul lor, indiferent că vorbim despre viața de familie, despre societate, ori despre educație și profesie.
Așadar, în primă instanță am analizat relația dintre creație și creatorul ei, adică relația dintre Noi și Dumnezeu, pentru a avea o viziune cât mai realistă și corectă asupra acestui Univers, univers creat tot de sursa divină, și cum funcționează el de fapt și de drept; lucru ce ne poate servi ulterior în conturarea misiunii individuale pe această planetă, și nu numai, ca de pildă în conturarea carierei noastre.


Deci, conform postărilor precedente, creatorul nostru și al tuturor celor văzute și nevăzute de ochiul și mintea umană, altfel spus perceput în funcţie de nivelul de înțelegere, de frecvența, de pe care operăm într-o anumită perioadă a vieții, ne-a oferit pe lângă toate cele trebuincioase și darul liberului arbitru, dar care se poate traduce, din punctul meu de vedere, prin darul de a crea!
Mai exact, avem momentul în care cineva își propune să își creeze o zi frumoasă fiind productiv la birou, sau avem pe altcineva care decide să creeze o seară superbă soţiei oferindu-i un masaj, ori un alt exemplu ar fi cel al unui pictor care decide să creeze o adevărată operă de artă pe care să o lase moștenire umanității, fie avem momentul în care cineva scrie o carte cu adevărat folositoare, o carte cu titlul How To Live Intentionally, toate aceste tipuri de creații ele însele fiind vii fiindcă ele poartă amprenta energetică a creatorilor lor.


Însă, poate cel mai unic și minunat fel de a ne exprima această putere, de care dispunem este aceea de a procrea, aceea de a deveni mamă, un dar desemnat exclusiv nouă- doamnelor, dar pe care alte persoane nici nu îl iau în considerație, avortând câte un prunc azi- mâine, aruncând câte un bebeluș la tomberon ori abandonându-l prin spitale; fie la presiunea iubitului narcisist fie la presiunea mamei obsedate de control.  Astfel de lucruri întâmplându-se din următoarele motive: pe lângă faptul că societatea din zilele noastre, cel puțin o mare parte din ea, se află în acest plin proces de decandență, atingând cotele cele mai înalte de imoralitate din istorie, de pervertire a conceptului de iubire prin intermediul prietenului tuturor, pornhub-ul, și instrumentele aferente media; pe lângă sistemul educațional care a fost pus la pământ, care a fost zidit, și apoi transformat într-o unealtă de propagandă politică; există această frică și comoditate, în care mulţi dintre noi se află, aceea de a fi autodidacți, de a căuta- de cerceta- de a ne educa.


Astfel, ajunsesem la cel de al doilea punct în care analizasem ignoranța și invidia, în contrast cu recunoștința și compasiunea; re-cunoștința fiind cea despre care spuneam că ne luminează mintea, ne înnobilează inima, ne smerește și ne înțelepțește. Deci, prin mulțumire adresată direct, prin rugăciune de mulțumire, prin munca neobosită la harismele noastre, ne exprimăm de fapt re-cunoștința, adică oferim recunoașterea Bunului Dumnezeu pentru tot ceea ce există, față de tot ceea ce suntem, adică abundența, și pentru tot ce avem din punct de vedere material, altfel spus prosperitatea, și astfel legea acestui mecanism de manifestare a voinței lui Dumnezeu, universul și legile sale, va funcționa în consecință, adică în favoarea noastră, ca un aliat.


Însă, pentru a putea ajunge la această etapă este nevoie să eliminăm din setările subconștientului nostru ignoranța și invidia, căci acestea două duc mai departe la un stil de viață haotic-fără scop, respectiv la job-ul omului mediocru, bârfa; bârfa fiind una dintre cele mai dense încărcături energetice, una dintre formele cele mai perverse de vampirism energetic, de vlăguire cum i se zice în popor. 


Altfel spus, invidia alimentează bârfa, și vice-versa, care la rândul ei alimentează judecata, și vice-versa, care la rându-i conduce la pierderi masive de energie pozitivă, creatoare, satisfăcătoare. Iată, deci, de ce este bine să ne ancorăm pe frecvențe frumoase, de armonie, pace, și iubire, în toate cele trei dimensiuni, spiritual, emoţional, material, deoarece cleveteala, cârteala, judecata, invidia, și în ultimă instanță trădarea, ne coboară din înaltul potențialului nostru creator, asemeni îngerilor întunecați; nimic productiv, util, benefic ieșind de aici, nici pentru noi, nici pentru cei din jur; confruntându-ne așadar doar cu o lecţie mai dură, mai grea. 


Drept urmare, vă invit să vă distanţaţi-detașaţi de astfel de medii, persoane și situaţii, imediat ce aţi identificat că acea povestioară a colegului/colegei de birou nu e doar o simplă povestioară, că drama mătușei/unchiului nu e chiar o poveste pe atât de tragică pe cât sună, ci e de fapt o bârfă; cel puţin până când acești prieteni ai noștri, acești oameni, ies din respectivul lor pattern! Pacea și Înţelepciunea Creatorului Nostru să fie cu noi cu toţi. 🙏💖💖💖