Human responsibility and Divine sovereignty

30.10.2019

Distinsele mele doamne și distinși domni, până la momentul acesta sper că v-aţi bucurat de frumoasa călătorie pe care am făcut-o prin lumea creaţiei, analizând cu o reală conștiinciozitate lucrurile, atât pe verticală cât și pe orizontală; adică am meditat asupra relaţiei omului cu divinitatea cât și asupra relaţiei omului cu tot ce înseamnă parte de creaţie. 


Acum însă vom aprofunda ideea omului ca fiinţa raţională, urmând a închide astfel seria aceasta de articole, ca să putem trece la tema de bază a blog-ului de faţă: productivitatea. Astfel, mergând pe o viziune stoică am reușit, împreună, să trecem cu bine prin acest proces al dobîndirii inteligenţei emoţionale, printre care amintim:


a) Ipostaza liberului arbitru: nenoroc(irile) de pe această planetă, din această ţară, din casele românilor, se întâmplă pentru că oamenii, unii nu toţi desigur, s-au îndepărtat deosebit de mult de Creatorul Lor.  Rezultă că, nu Dumnezeu ne bles(teamă), nu Dumnezeu ne nefericește, ne osîndește, ci noi ne nenorocim îndepărtându-ne de sub pronia dânsului prin gândirea, atitudinea, faptele noastre, prin necredinţa noastră.


b) Ipostaza observatorului care se observă pe însuși: vă rog să observaţi două nuanţe în fragmentul din rândurile de mai sus. Avem cuvântul bles(teamă) și cuvântul nenoroc(ire). Aceste cuvinte nu au legătură cu Dumnezeul nostru, al Iubirii. Dumnezeu fiind Iubire, nu poate fi și ură, temeri, nenoroc. Dumnezeul meu, de pildă, este Lumina Însăși, este cunoașterea, adevărul, cunoașterea în adevăr, dreptatea, smerenia, iubirea, creatorul și creaţia sa.


c) Așadar, unii oameni poartă cu ei stupizenia alegerilor lor; pur și simplu. De exemplu, în vremurile acestea ale noastre mulţi oameni nu înţeleg că, a fi influencer nu se rezumă la a avea 100k următori și, ulterior, a determina respectivele persoane să achiziţioneze de la noi un produs sau altul, ci înseamnă mult mai mult de atât... pentru că, fiecare dintre noi poate influenţa pe ceilalţi sub o formă sau alta, sub un aspect sau altul, într-o oarecare măsură.


Mai exact, unii oameni refuză să accepte și să înţeleagă faptul că, cu fiecare activitate desfășurată în mediul online, mai ales de pe un profil public ori de pe un website, vine și o responsabilitate: responsabilitatea de a influenţa în mod cât mai pozitiv și mai constructiv pe cei din jur; implicit pe cei care s-au abonat la noi, adică la conţinutul nostru. De aceea e bine să ne retragem din sfera online, din când în când, nu doar pentru a ne elibera de energiile neplăcute la care putem fi expuși-supuși pe aceste reţele sociale, dar și pentru a reflecta cu privire la energia pe care noi o transmitem utilizatorilor prin intermediul postărilor noastre, cât și dincolo de imaginile și cuvintele folosite.


Altfel spus, un influencer poţi fi și tu, cel cu un profil public, un om care fie spune că videochat-ul este ceva ok, normal, cool, poţi alege sa fi un om îi învăţă pe tinerii noștri să practice această meserie, ori din contra poţi fi acel om care educă masele, să spunem despre istorie, despre geografie, artă, cultură și literatură. 


Vă invit așadar să formăm o comunitate de oameni responsabili atât aici, pe facebook, pe instagram, pe pinterest, pe linkedin, sau pe orice alte platforme mai sunteţi dumneavoastră, nu pentru a demonstra cât de minunaţi și de inteligenţi suntem noi, ci pentru viitoarele generaţii care au nevoie de influenceri de calitate, care au nevoie de oameni care să îi îndemne la a face bine și în a fi cumsecade. 😇 💛💛💛


Articolul se poate găsi și pe contul personal de Facebook, mai exact: aici


Cartea Zilei. Recomand cu drag👇