God Is Pure Bliss

10.07.2019

Dacă în primul articol am punctat câteva dintre caracteristicile creatorului nostru, cele îndeosebi puse în legătură cu crearea universului, astăzi vom analiza, într-un mod aparte, alte însușiri de ale sale, după cum urmează: 


În fiecare dimineață să ne trezim zâmbind, pe cântul păsărelelor, mulțumind pentru că existăm, deschizând ferestrele inimilor noastre și mirosind acel aer proaspăt, atât de curat, care ne îmbie mintea la lucruri dintre cele mai bune; să ne încălzim sufletele în fața soarelui și a luminii sale blânde-rafinate, cu ale lui raze nemuritoare care nu întârzie să apară pe cărările vieților noastre; atunci vom fi siguri că am gustat cu adevărat din această mare binecuvântare și vom putea începe ziua, frumos, pe ritmul naturii.

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Iar seara, după toată munca depusă cu fie la noi fi cu ceilalți, fie la îndeletnicirile noastre ori la cămara noastră cu virtuți, să inspirăm puternic, adânc, din suflul suflului vieții; ridicându-ne acum privirile spre înaltul cerului: un cer împodobit cu feluritele sale stele arzătoare, căzătoare, și cu a sa măreață inegalabilă lună care, cu fiecare ceas se face din ce în ce mai frumoasă, mai mare, care se bucură din ce în ce mai mult de spectacolul lumii luminilor de pe acest pământ. Apoi, la ora 4:34, pe primul ciripit ce ne sună deșteptarea, o putem vedea pe această distinsă doamnă, luna, cum se pregătește de un dans celest cu flacăra ei geamănă, domnul soare.


⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Astfel, devenim prezenți devenind din ce în ce mai recunoscători pentru tot ce există, pentru că ochii noștri și ochii inimilor noastre se pot bucura de o asemenea minunăție. Astfel, intrăm în ritmul normal al vieții, încetul cu încetul, construindu-ne acea oază de liniște din Slava pe care o dăm Bunului Dumnezeu pentru toată creația; pentru toată existența. Astfel, și nu numai, devenim conștienți de prezența noastră în prezență. Vă Mulțumesc, așadar, pentru că Existați și Ție Doamne Îți Mulțumim Pentru Că Exiști!!


Geneza 1:1, 14 Dumnezeu a zis: "Să fie niște luminători pe întinderea cerurilor, care să separe ziua de noapte. Ei să fie pentru semne, pentru anotimpuri, pentru zile și pentru ani 15 și să slujească drept luminători pe întinderea cerurilor, ca să dea lumină pe pământ!" Și așa a fost. 16 Dumnezeu a făcut cei doi luminători mari: luminătorul cel mare, ca să stăpânească ziua, și luminătorul cel mic, ca să stăpânească noaptea; a făcut și stelele.