God Is Pure Bliss

10.07.2019

Dacă în primul articol am punctat câteva dintre caracteristicile creatorului nostru, îndeosebi cele puse în legătură cu crearea universului, astăzi vom analiza alte însușiri de ale sale, după cum urmează: 


În fiecare dimineață să ne trezim zâmbind pe cântul  păsărelelor, mulțumind pentru că existăm, deschizând ferestrele inimilor noastre, mirosind acel aer proaspăt, atât de curat, care ne îmbie mintea la lucruri dintre cele mai bune. Să ne încălzim, apoi, sufletele în fața soarelui și a luminii sale blânde rafinate; ale acestui soare cu razele-i nemuritoare care nu întârzie să apară pe cărările vieților noastre. Atunci, vom fi siguri că am gustat cu adevărat din această mare binecuvântare și, astfel, vom putea începe ziua frumos pe ritmul naturii.Iar seara, după toată munca depusă, fie la noi fie la îndeletnicirile noastre ori la cămara noastră cu virtuți, să inspirăm puternic și adânc din suflul suflului vieții, ridicându-ne acum privirile spre înaltul cerului (...) spre un cer împodobit cu feluritele sale stele arzătoare, căzătoare și cu a sa măreață inegalabilă lună care, cu fiecare ceas se face din ce în ce mai frumoasă, mai mare; care se bucură din ce în ce mai mult de spectacolul lumii- luminilor de pe acest pământ. Apoi, la ora 4:34, pe primul ciripit ce ne sună deșteptarea, o putem vedea pe această distinsă doamnă, luna, cum se pregătește de un dans celest cu flacăra ei geamănă, domnul soare.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀


Astfel, devenim prezenți devenind din ce în ce mai recunoscători pentru tot ce există, pentru că ochii noștri și ochii inimilor noastre se pot bucura de o asemenea minunăție. Astfel, intrăm în ritmul normal al vieții, încetul cu încetul construindu-ne acea oază de liniște din Slava pe care o dăm Bunului Dumnezeu pentru toată creația- pentru toată existența. Astfel, și nu numai, devenim conștienți de prezența noastră în această existență. Vă mulțumesc, așadar, pentru că existați și Ție Doamne îți mulțumim pentru că Exiști în viețile noastre. Articolul se poate găsi și pe contul personal de Facebook, mai exact: aici.