God Is Love and Love Is Good

01.07.2019

A se pune sau a nu se pune egal între Dumnezeu şi Univers?! Ei bine, din punctul meu de vedere, Dumnezeu nu este universul în sine, ci universul este parte din Dumnezeu. Adică, universul atât cel fizic-material cât şi cel intangibil-energetic este o creaţie de a Creatorului Suprem. Mai exact, universul este de fapt un mecanism prin intermediul căruia Dumnezeu îşi manifestă anumite aspecte ale Sale, cum ar fi aşa-numita karmă despre care discută cei din new-age.


Altfel spus, casa mea nu este una cu mine, cu toate că eu una mă regăsesc în ea, dar nu sunt ea. De exemplu, deşi este curăţenie şi ordine aici, deși este cald, primitor şi liniştitor, aceste atribute reflectă doar câteva dintre caracteristicile mele dar ele nu reprezintă însăşi ființa mea în totalitatea ei; în totalitatea sa. Un alt exemplu acum: la fel cum tabloul meu viu colorat, cu ale sale superbe peisaje şi personaje, opera aceasta a mea deşi este a mea nu este una cu mine, ci este o expresie a unei părţi din mine: tabloul meu, parte din universul meu creaţionist creat-exprimat, este o expresie a iubirii, a frumosului, a divinului din mine. 


Cum puteți testa dumneavoastră această teorie? cu ajutorul detaşării de cele lumeşti veţi putea vedea că omul poartă trei amprente într-o singură amprentă; după cum urmează: relaţia cu Dumnezeu, relaţia cu noi înşine şi, bineînțeles, relaţia cu celelalte fiinţe (alţi oameni, plante, animale etc.) dar, cu toate acestea, omul nu este o relaţie în sine, ci el este doar om! Și ce minunat este când omul e în iubire! Să încercăm a fi așadar cât mai frumoşi, mai nobili, mai buni, atât unii cu ceilalţi, cu noi înşine şi, desigur, cu al nostru Creator!


Ioan 1 "Cuvântul exista înainte de crearea Universului. Acest Cuvânt era (împreună) cu Dumnezeu și (în același timp) El era Dumnezeu. 2 Existând în comuniune cu Dumnezeu încă înainte ca Universul să fi fost creat, 3 totul a fost făcut prin El. Nimic (din acest Univers) nu a fost făcut fără El. 4 Viața era în El; și această viață era lumina oamenilor. 5 Lumina își produce efectul în întuneric; și el nu a învins-o."


Articolul se poate găsi și pe contul personal de Facebook, mai exact: aici.