God Is Love and Love Is Good

01.07.2019

A se pune sau a nu se pune egal între Dumnezeu şi Univers?! Părerea mea: Dumnezeu nu este Universul în sine, ci Universul este parte din Dumnezeu. Adică, Universul, atât cel fizic-material cât şi cel intangibil-energetic, este o creaţie de a lui Dumnezeu-Creatorul. Mai exact, universul este un mecanism prin intermediul căruia Dumnezeu manifestă anumite aspecte ale Sale, cum ar fi aşa-numita karmă despre care tot discută prietenii din New-Age.


Altfel spus, casa mea nu este una cu mine, deşi aceasta mă reprezintă la un anumit nivel, aşa cum eu una mă regăsesc în ea, dar nu sunt ea; ca de pildă este curăţenie, ordine, este foarte frumos aici, totul fiind ales cu atenţie şi cu bun-gust, oamenii-musafirii afirmînd că, locul acesta este cald, primitor şi liniştitor. Rezultă că, toate aceste atribute reflectă caracteristici ale fiinţei mele şi, cu toate acestea, eu nu sunt casa mea, dar nici nu se pune vorba de vreo separare între mine şi ea. 


Un alt exemplu, acum: la fel cum tabloul meu viu colorat, cu superbe peisaje şi personaje, opera aceasta a mea deşi este a mea nu este una cu mine, ci este o expresie a unei părţi din mine; tabloul meu, parte din universul meu creaţionist creat-exprimat, este o expresie a iubirii, a frumosului, a divinului, din mine.


Cum puteți testa dumneavoastră această teorie: într-o reală stare de observare, veţi putea vedea că omul poartă trei amprente într-o singură amprentă, mai exact, relaţia cu Dumnezeu, relaţia cu noi înşine, şi relaţia cu celelalte fiinţe (alţi oameni, plante, animale etc.) dar, cu toate acestea, omul nu este o relaţie în sine, ci el doar este! Si ce minunat este când omul e Iubire! Să fim cât mai frumoşi, mai nobili, mai buni, unii cu ceilalţi, cu noi înşine şi, desigur, cu al nostru Creator!


Ioan 1 "Cuvântul exista înainte de crearea Universului. Acest Cuvânt era (împreună) cu Dumnezeu și (în același timp) El era Dumnezeu. 2 Existând în comuniune cu Dumnezeu încă înainte ca Universul să fi fost creat, 3 totul a fost făcut prin El. Nimic (din acest Univers) nu a fost făcut fără El. 4 Viața era în El; și această viață era lumina oamenilor. 5 Lumina își produce efectul în întuneric; și el nu a învins-o."