God Is Love and Love Is Good

01.07.2019

A se pune sau a nu se pune egal între Dumnezeu şi Univers?! Părerea mea: Dumnezeu nu este Universul în sine, ci Universul este parte din Dumnezeu. Adică, Universul, atât cel fizic-material cât şi cel intangibil-spiritual-energetic, este o creaţie de a lui Dumnezeu-Creatorul.
Mai exact, universul este un mecanism prin intermediul căruia Dumnezeu îşi manifestă anumite aspecte ale Sale, cum ar fi acea lege a acţiunii şi a efectului acelei acţiuni (decizii), sau aşa numită karmă, despre care tot discută prietenii din New-Age.


Altfel spus, casa mea nu este eu, dar, totuşi, mă reprezintă la un anumit nivel, aşa cum eu una mă regăsesc în ea, atât în plan concret dar şi energetic, ca de pildă: este ordine, este curat şi foarte frumos aici; totul este ales şi făcut cu dragoste, cu atenţie şi cu bun-gust, iar... la nivel vibraţional, oamenii-musafirii spun că, aici este cald, primitor şi liniştitor.


Rezultă că, toate aceste însuşiri- calităţi reflectă caracteristici ale fiinţei mele, însă... cu toate acestea, eu nu sunt casa mea, dar nici nu se pune vorba de vreo separare între mine şi ea. Un alt exemplu, acum: la fel cum tabloul meu viu colorat, cu mii de peisaje şi personaje, opera aceasta a mea, deşi este a mea nu este una cu mine, ci este o expresie a unei părţi din mine; tabloul meu- parte din universul meu creaţionist, creat-exprimat, este o expresie a iubirii, a frumosului, a divinului din mine.


Cum puteți testa dumneavoastră această teorie: în linişte, în echilibru, în observare veţi putea vedea că, de exemplu, omul poartă trei amprente într-o singură amprentă, anume: relaţia cu Dumnezeu, relaţia cu noi înşine şi relaţia cu celelalte fiinţe (alţi oameni, plante, animale etc.)- relaţii la care este indicat să lucrăm cu dragoste, cu fapte bune, cu smerenie şi celelalte virtuţi, bineînţeles, dar... deşi omul se găseşte, se află, în cele trei tipuri de relaţii, fiecare încadrându-se în tiparele ei, el nu este o relaţie în sine- el doar este; şi cel mai minunat este când omul e doar iubire! Să fim cât mai frumoşi, mai nobili, mai curaţi unii cu ceilalţi, cu noi înşine şi, desigur, cu al nostru Creator!


Ioan 1 Cuvântul exista înainte de crearea Universului. Acest Cuvânt era (împreună) cu Dumnezeu și (în același timp) El era Dumnezeu. 2 Existând în comuniune cu Dumnezeu încă înainte ca Universul să fi fost creat, 3 totul a fost făcut prin El. Nimic (din acest Univers) nu a fost făcut fără El. 4 Viața era în El; și această viață era lumina oamenilor. 5 Lumina își produce efectul în întuneric; și el nu a învins-o.