God Is Everything We Need

01.12.2019

Din toate articolele de până acum, prezentate pe acest blog, pe cel de-al doilea blog de pe site, am putea spune că, concluzia ar fi următoarea: Singurul lucru sigur pe acest Pământ, și chiar dincolo de viață și de moarte, este doar Bunul și Milostivul nostru Dumnezeu. Restul e praf de stele; e o picătură într-un ocean plin de atâtea sentimente, de prospețime, de iubire, de evenimente. 


Adevărul crunt este că aici, în online/social media, mulți oameni încearcă să creeze o imagine perfectă a lor. Unii ne arată diplomele, alții funcțiile, alții relațiile lor superbe, sau chiar reversul acestora, toate în mod obsesiv, plictisitor, de-a dreptul obositor. 


Aceasta este puterea internetului; aparent. Un om poate crea realități paralele aici. Însă, cu astfel de situații ne putem întâlni fiecare dintre noi oricând, oriunde, pe nesimțite, indiferent de ce "statut" minunat de privilegiat am avea cândva, iar pentru aceste probleme ar trebui să ne rugăm de fapt unii pentru ceilalți, nu să chicotim în privat unii  la adresa celorlalți. Să ne rugăm unii pentru ceilalți fiindcă cei mai mulți dintre noi au divorțat de strălucirea sufletelor lor impecabil de frumoase; acești oameni au dezertat de la autenticitate. Să ne rugăm unii pentru ceilalți și pentru binele umanității, dar să nu uităm a rămâne totuși și vigilenți. 


Este nevoie acum, mai mult ca oricând, de discernământ fiindcă în această eră a decepției oamenii au uitat să își fie fideli lor înșiși(...) au uitat de existența unui aspect atât de important și înălțător al vieții umane, anume: noblețea, simplitatea, onoarea. Unii au uitat de acestă busolă interioară, iar alții în neștire, cu zbucium, după ea încă aleargă. 


De ce spun acestea? Fiindcă e necesar ca înainte de a porni pe acest drum al așa-zisei dezvoltări personale să înțelegem că: Viața și Moartea, așa cum le cunoaștem noi, fac parte din ciclul existențial din acest univers, din această dimensiune, însă dincolo de ele, dincolo de ceea ce noi numim timp, se află Creatorul lor, adică Dumnezeu. 


Dumnezeu este înăuntru și totodată înafara creației sale; El este cârmuitorul. Dacă Dumnezeu vrea să oprească timpul, soarele, viața unui om, viața ta, indiferent de cine ar fi acel om, sau să distrugă toată creația efectiv, El poate face acest lucru fără ca el însuși să dispară din existență. După acestea, ceea ce rămâne în mod sigur(cert) e tot Dumnezeu. Un alt exemplu, poate mai frumos: dincolo de viață și de moarte rămâne doar iubirea, adică tot Dumnezeu. 


Imperiile cad, altele se construiesc sau reconstruiesc, unii faraoni vin, alții pleacă, unele istorii rămân, altele se îngroapă, însă ceea ce rămâne veșnic este Iubirea. Numai Iubirea!  De aceea ar fi bine să trăim în cumpătare, în smerenie. Însă, despre smerenie vom vorbi în articolul următor. Articolul se poate găsi și pe contul personal de Facebook, mai exact: aici