François Boucher- artistul lunii Ianuarie 2018

04.01.2018

Estimated reading time: 1 minute, 39 seconds. Contains 331 words

François Boucher, n. 29 septembrie 1703, Paris - d. 30 mai 1770, Paris, a fost un renumit pictor francez, reprezentant al stilului rococo, recunoscut în mod deosebit după picturile sale cu tematică alegorică și bucolică. 
 

De la portrete până la scenele pastorale, de la peisaje până la tablourile cu tematică mitologică și, nu în ultimul rând, de la figurinele de porțelan până la decorurile teatrale, Boucher a reușit să prezinte într-o manieră cât mai fidelă atmosfera și stilul de viață ale unei Franțe dominate de gustul hedonismului, ale unei Franțe din timpul domniei regelui Ludovic al XV-lea.


Astfel, spre deosebire de orice alt artist din epoca sa, François Boucher a fost asociat, încetul cu încetul, cu conturarea unui stil rococo matur, de-a dreptul sofisticat și impozant, și cu promovarea acestuia în întreaga Europă; acesta explorând și lucrând în aproape toate mediile și ariile posibile atunci.


Totuși, pentru a nu vă mai ține în suspans, vă prezint în continuare unele dintre cele mai îndrăgite opere de ale sale. PS: Nu uitați, vă rog, pentru o vizualizare cât mai bună a galeriei, ca de fiecare dată, vă recomand să accesați link-ul de pe laptop!! 

😊

Referințe: în josul paginii Update: 29.08.2020
Secția: Scene


Secția: PortreteReferințe:

artsy.net

biography.com

chateauversailles.fr

franceculture.fr

wikiart.org

Puteți descărca galeria de aici!