Rubrica"artistul lunii" 

28.11.2017

Elżbieta Brożek

Estimated reading time: 2 minutes, 53 seconds. Contains 577 words


Într-o societate în care suntem asediați de informații de tot felul și din toate unghiurile, este destul de dificil să putem deosebi profunzimea de superficialitate, la fel cum este destul de dificil să putem deosebi calitatea de cantitate, indiferent de ce arie a dezvoltării umane am vorbi. 


Cel puțin, până când, cu multă voință, creativitate, forță de muncă, și prin dezvoltarea unei viziuni holistice asupra lumii înconjurătoare, vom putea să vedem dincolo de iluziile acestei lumi.


Tocmai de aceea, pentru iubitorii de artă, am creat rubrica Artistul Lunii, rubrică care are ca scop principal conturarea și/ (sau) îmbunătățirea cunoștințelor dumneavoastră în domeniul artistic-cultural, urmând următorii pași:


Pasul 1: o incursiune în istoria artei este pe cât se poate de bine venită în cazul de față, perioadele pe care le vom studia în primă fază fiind Rococo, Pre-Rafaelismul, Impresionismul, și Realismul. 

Pasul 2 este Selectarea și prezentarea biografiilor reprezentanților curentelor menționate, într-un mod cât mai simplu pe înțelesul tuturor, tocmai pentru a facilita memorarea datelor-cheie. 


Iar Pasul 3 este dat de Crearea și prezentarea unei mici galerii de artă (vizuală) online, care includă unele dintre cele mai frumoase capodopere ale vremurilor respective, ale artiștilor pe care îi vom studia. 


Un mic exemplu despre cum va evolua acest blog, îl avem în restul articolului, cu mențiunea că, nu voi intra în detalii- acesta fiind doar un model de prezentare- și cu mențiunea că, nu sunt studentă la Arte, ci sunt doar un om pasionat de tot ceea ce înseamnă Artă, Cultură, ș. a. m. d. 


Update: 29.08.2020

Pictorița realist-simbolistă de origine poloneză, Elżbieta Brożek, supranumită și "The red hat", a reușit să fascineze un public numeros din peste 20 de țări, cu ajutorul lucrărilor sale fermecătoare și a stilului ei unic. 


La o primă vedere, observăm că aceasta preferă să se joace cu nuanțele de roșu și de portocaliu, dar și să experimenteze motivele florale, atât în portrete, în grafică, și inclusiv în picturile pe sticlă.


Personal, mă declar o adevărată admiratoare a acestei artiste, motiv pentru care nu am putut ezita a nu vă prezinta o selecție din galeria de la ora actuală a acestei distinse doamne. 


PS: în cazul în care vă întrebați care ar fi titlurile operelor dumneai, țin să vă anunț că, la ora actuală, nu îmi este cunoscut ca această pictoriță să își denumească în vreun fel lucrările.Puteți descărca galeria de aici!