Rubrica"artistul lunii" 

28.11.2017

Elżbieta Brożek

Estimated reading time: 2 minutes, 53 seconds. Contains 577 words

Într-o societate în care suntem asediați de informații de tot felul și din toate unghiurile, este destul de dificil să putem deosebi profunzimea de superficialitate, la fel cum este destul de dificil să putem deosebi calitatea de cantitate, indiferent de ce arie a dezvoltării umane am vorbi (... ) cel puțin, până când, cu multă ambiție, forță de muncă și dezvoltarea viziunii holistice reușim să vedem dincolo de aparențe.

Tocmai de aceea, pentru iubitorii de artă am creat rubrica Artistul Lunii. Această rubrică are ca scop principal conturarea și/ (sau) dezvoltarea spiritului artistic, în plan teoretic pentru început, făcând apel la trei lucruri esențiale (din punctul meu de vedere) în demersul nostru: 1) Nu cred că mai este necesar să amintim faptul că orice domeniu de activitate își are istoria sa, astfel încât o mică incursiune în istoria artei, selectând acele perioade care pot afirma că m-au marcat în mod deosebit, este pe cât se poate de bine venită; aceste perioade la care fac referire, momentan, fiind: rococo, pre-rafaelism și, nu în cele din urmă, impresionism. 2) Selectarea și prezentarea biografiilor unor artiști marcanți ai vremurile stipulate în rândurile anterioare, într-un mod cât mai simplu pe înțelesul tuturor, pentru a facilita memorarea datelor-cheie. 3) Crearea și prezentarea unei mici galerii de artă (vizuală) virtuale.

Un mic exemplu îl avem în restul articolului și în galeria de mai jos, cu mențiunea că nu voi intra în detalii, acesta fiind- după cum am specificat- doar un model de prezentare și cu mențiunea că nu sunt studentă la Arte, ci sunt doar un om pasionat de tot ceea ce înseamnă Artă, Cultură ș.a.m.d.

Persoanelor interesate de aprofundarea unor cunoștințe în domeniu le sugerez să îmi-lase un comentariu în secțiunea de comentarii și să îmi spună dacă vor dori să prezint și un top al cărților de artă pe care le-am citit, până la momentul acesta, și pe care le recomand cu drag.

Update: 21.08.2019

Pictorița realist-simbolistă de origine poloneză, Elżbieta Brożek, supranumită și "The red hat", a reușit să fascineze un public numeros, din peste 20 de țări, cu ajutorul lucrărilor sale fermecătoare și a stilului ei unic. Ce se poate observa destul de repede, este faptul că aceasta preferă să se joace cu nuanțele de roșu și de portocaliu și să experimenteze mereu motivele florale, atât în portrete, grafică, cât și în picturile pe sticlă.

Personal, mă declar o fană a acestei doamne, motiv pentru care nu am putut ezita să nu vă prezint picturile mele preferate din toată galeria ei, de la ora actuală. PS: Inițial optasem ca o parte din aceste opere să îmi completeze una dintre cărți, anume Ancestral, însă am decis ca pentru cartea în format fizic să aleg tablouri ceva mai temperate, pentru a nu obosi ochii cititorilor-privitorilor... Anyaway... Enjoy it!

PS2: nu îmi este cunoscut ca această pictoriță să își denumească în vreun fel lucrările...Puteți descărca galeria de aici!