A Change of Perspective

13.03.2020

Atunci când pământul ne înghite el nu se uită la statutul sau la averea noastră; lui nu îi pasă de așa ceva(...) Pământului nu îi pasă din ce țară vii sau în ce țară locuiești. Adevărul e că, atunci când apele vor să ne tragă în adâncurile lor, acestora nu le pasă de societățile sau diversele organizații din care am făcut parte, ori cât de legende am fost noi în viață. Să ne amintim de Titanic.


Tot ce contează, în cele din urmă, e sufletul și roadele sale(...) cât de frumos ne-am dus viața pe această planetă, ce am făcut pentru cei din jur (plante, animale, oameni), cum ne-am comportat cu buburuza acea mică și drăgălașă care s-a așezat delicat pe mâna noastră, cât de mult și bine am luptat pentru a păstra dreapta credință, legea Domnului nostru Iisus Hristos- IUBIREA.


Armonia și forța aceasta psihică, interioară, de care dispunem, dar nu prea o accesăm-utilizăm, ființa umană în toată complexitatea, splendoarea, și frumusețea ei divină, înnobilată de iubire, smerenie, blândețe, bunătate, înțelepciune, statornicie, acestea contează în primul rând și într-un final. Să nu uităm acestea!


Cât despre tot ce se întâmplă acum în lume și în interiorul lumilor noastre este un exercițiu divin extraordinar, în care abia acum se vede cine îl iubește de fapt pe Bunul nostru Dumnezeu! Ne iubim Părinții, Creatorii, Sfânta Treime, doar la vreme de necaz sau necontenit?! E foarte trist și urât din partea noastră ce facem, într-adevăr, mai ales din partea celora care umblă pe la doi domni. (fără a judeca acum- aceasta fiind doar o observație)


Avem 45-64 de milioane de avorturi anual, conform statisticilor Worldometers care utilizează cifre furnizate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), statistica aceasta sumbră arătând că, numărul de avorturi din întreaga lume este mai mare decât numărul cumulat al persoanelor care și-au pierdut viața din cauza cancerului, SIDA, a accidentelor rutiere și sinucideri, România fiind campioană la nivel european, și cu toate acestea...


Soarele nu întârzie să apară, cerul e atât de frumos, norii încă freamătă zglobii, trăim zile splendide de primăvară, prima stea e mereu acolo sus, la locul ei de baștină, luna e mai frumoasă ca oricând, păsările sunt într-un imn solemn, acompaniament divin, al Iubirii. Habitatul nostru, creat de Marele și Inegalabilul nostru Creator, este nealterat- doar mintea noastră pare a fi alterată. Nu că, mintea în sinea ei ar fi ceva rău, din moment ce ea este creată tot de Dumnezeu, ci noi utilizăm această capacitate, acea de gândi, în mod groaznic de trist, de eronat și greșit; adeseori.


Oare realizăm cât de Bun este Mult Milostivul nostru Dumnezeu, ținând cont de toate aceste lucruri cu care Îl supărăm, lucruri care poate nici nu mai este nevoie să le menționăm aici și acum, pentru că le știm cu toții deja? A se revedea povestea cu lingurița de argint și dezinfectarea în mod isteric-obsesiv a lăcaşelor de cult, în speță a obiectele din aur și argint, argintul fiind de fapt un antiseptic multifuncțional care distruge bacterii, virusuri și ciuperci.


Dar noi... noi ce facem pentru El? Cum ne arătăm dragostea noastră? Oare muncim suficient la relația noastră cu Domnul Dumnezeul nostru sau nici nu ne gândim la așa ceva, în fapt?! Acordăm măcar o clipă, din atâtea ceasuri, unui simplu, pur, prețios, unui onest dialog cu Atotputernicul nostru Creator-Părinte, sau nu? 🙏
Articolul se poate găsi și pe contul personal de Facebook, mai exact: aici .