Capitolul 2.

Jurnalul lui David

Fragmente din Jurnalul lui David


Intră și tu în viața palpitantă a lui David-  o flacără vie, un veșnic călător, creat din prafuri de stele. Un tânăr cu o minte ageră, ascuțită, și care încearcă să deslușească tainele existenței; care își pune întrebări de genul: unde începe și unde se oprește bunătatea? dar vanitatea?! oare care este, de fapt, diferența dintre onoare și lașitate? există vre-un punct comun între acestea?!  care este diferența dintre lumină și întuneric?! ș.a.m.d. David este, deci, tânărul care a ales să vadă dincolo de ceea ce îi prezintă societatea; ba chiar a privit anomaliile acesteia ca pe niște provocări, considerând că doar cei cu adevărat puternici pot birui!

Perspective

04.03.2018

În acest tip de articole vă voi prezenta câteva informații din carte, cum ar fi: simbolistica, numerologia, elementele de prozodie și fragmente din fiecare poem, pentru a vă putea forma o viziune referitoare la cursul călătoriei inițiatice prin care trece fiecare personaj cât și ce s-ar putea întâmpla la nivel colectiv.

Personajul David, așa cum îl găsim noi la începutul jurnalului său, este un bărbat impozant. David este acest Platon al vremurilor noastre, dacă am putea spune, adică un adevărat filosof care nu doar că are întrebările deștepte dar are și răspunsurile pertinente. David este un fel de alegorie printre actorii palizi ai timpurilor, cu aceea charismă...